Vragen
Principe van een bouwdroger?
De vochtige lucht wordt aan de voorkant van de bouwdroger aangezogen door een ventilator en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water stroomt van de verdamper naar beneden en wordt afgevoerd langs de afvoerslang. De ‘droge’ lucht passeert hierna de condensor. In de condensor wordt de lucht weer opgewarmd en verlaat de ontvochtiger of bouwdroger. De droge warme lucht vermengt zich met de vochtige lucht waardoor de relatieve luchtvochtigheid langzaam naar beneden gaat. Hierdoor kunnen vloeren, wanden en plafonds hun vocht aan de ruimte afstaan waardoor deze zullen drogen.
Termijn van een bouwdroger?
In de eerste plaats is het noodzakelijk dat het gebouw winddicht is zodat de binnenlucht zich niet kan mengen met de buitenlucht. Het is ook belangrijk dat de ruimte vorstvrij is. Het meest aangewezen is te starten met bouwdroging een vier- à zestal dagen na het plak- en chapewerk. Op dat moment zijn de meest waterhoudende werken achter de rug.
Waarom voorziet ALL-RENTING standaard een ventilator?
Droogt de was ook niet sneller als het meer waait ? Het principe bij bouwdrogen is hetzelfde. Door de sterke luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats.
Bovendien zal de lucht beter circuleren waardoor hoeken en moeilijk bereikbare ruimtes gemakkelijker uitdrogen.
Door toedoen van een ventilator verkort u de droogtijd met 30 % !! U bespaart op de huur en de energiekost van de bouwdroger. De ventilator verdient zichzelf dus dubbel en dik terug.
Wordt de huur van een bouwdroger gedekt door de verzekering?
Bij waterschade wordt de huurprijs van de bouwdroger en de bijhorende verwarming en ventilatie terugbetaald!
Ook het energieverbruik van de bouwdrogerkit wordt in de meeste gevallen terugbetaald. Vraag advies aan uw verzekeringsagent.
Waarom moet de temperatuur hoger zijn dan 15°C?
Bij het opwarmen van een ruimte gaan muren en vloer "transpireren". De poriën openen zich waardoor vocht wordt vrijgegeven. Onder 5° C is het plaatsen van een bouwdroger quasi nutteloos !
In een niet verwarmde bouw, met een temperatuur van 5-10° C zal het rendement verdubbelen door bij te verwarmen tot 18 - 20° C. U zal dubbel zoveel water uit de ruimte halen door bij te verwarmen.
Wanneer is mijn woning droog?
Hoelang het bouwdrogen duurt hangt af van het uit te drogen materiaal, de temperatuur en omgevingsfactoren. Met een vochtmeter kan u dagelijks de evolutie van het droogproces op een eenvoudige manier zelf opvolgen en zo de huur- en energiekost laag houden.
Waarom kies ik voor grotere ruimtes best voor verwarming op diesel?
Om grote volumes (> 800 m³) op te warmen zal u met elektrisch verwarming meerdere blaastoestellen van 3 Kwatt nodig hebben om voldoende warmte te genereren maar de elektriciteitskast laat er maar 2 toe.
Het is dus interessanter met een toestel te werken die een grotere capaciteit heeft. Een warmeluchtkanon op diesel is daar de ideale oplossing voor hetgeen u kan terugvinden op het tabblad 'WARMELUCHTKANON' . Op deze toestellen is er standaard een thermostaat voorzien zodat u steeds de gewenste temperatuur kan instellen. Het kanon zal enkel aanslaan tot de temperatuur bereikt is hetgeen een groot verschil in uw energiekosten oplevert.
In ruimtes groter dan 800 m³ is verwarmen met diesel de voordeligste optie. Verwarmen met diesel is 2,5 keer goedkoper dan elektrisch verwarmen.