Vochtbestrijding in huis


Heeft u last van vocht in huis?

U zult niet de eerste zijn en zeker niet de laatste die last heeft van vocht in uw woning. In een kelder kunnen er problemen met vocht worden vastgesteld daar er in kelder meestal weinig licht is en de ventilatie ook meestal niet optimaal functioneert. Daarnaast kan wateroverlast door bijvoorbeeld regenval een rol spelen. In een vochtige kelder krijgen schimmels en ander ongedierte vrij spel. Een kelder op zich heeft reeds een hogere luchtvochtigheid. Als u in uw huis last heeft gehad van lekkage kunnen de vochtproblemen nog veel groter zijn. Ook water van buitenaf kan vochtproblemen veroorzaken. Als u niets doet, zullen de problemen nog veel groter worden hetgeen niet goed is voor uw gezondheid. Door het plaatsen van een bouwdroger kan u uw vochtige kelder snel en op een prijsgunstige manier drogen.

Met een bouwdroger kan u zonder problemen een kelder ontvochtigen. Een bouwdroger van ALL-RENTING levert de hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Zo hebben we bijvoorbeeld de middelgrote bouwdroger M die veel in de waterschademarkt en bij het drogen van een ondergelopen kelder wordt ingezet. Dit apparaat heeft een hoge ontvochtigingscapaciteit en doet z'n werk uitstekend in ruimten tot 400m3. 

Heeft u een nog krachtiger exemplaar nodig? Dan kunt u ook de bouwdroger type L of XL huren. Daarmee kunt u ruimtes tot maar liefst 800m3 probleemloos drogen. 

Vochtige kelder?

Een kwalitatieve bouwdroger van ALL-RENTING pakt vochtproblemen in de kelder effectief aan. De vochtige lucht wordt actief aangezogen en passeert de verdamper. De vochtige lucht wordt gecondenseerd waarna de lucht weer wordt opgewarmd. Deze warme, droge lucht mengt zich met de vochtige lucht. Het resultaat is een doeltreffende vochtbestrijding in uw kelder door de verlaging van de relatieve luchtvochtigheid.


Vochtige muren?

Als u met vocht in muren zit, is het echt wel belangrijk om dit probleem op een accurate en grondige wijze aan te pakken. Vochtige muren kunnen enerzijds voor gezondheidsproblemen zorgen en anderzijds hoge stookkosten met zich meebrengen. Het is duidelijk hoe belangrijk het is om vochtproblemen muren op te lossen. Uw muren injecteren maar ook uw bouw drogen zijn oplossingen tegen vochtigheid.


Oorzaak vocht?

Een vochtige muur komt vaak voor bij huizen die ouder zijn dan 35 jaar. Door de constructie van die muren ontstaat dit vervelende probleem. Vocht in muur is een veel voorkomend probleem bij oudere huizen. Dit komt omdat de muren rechtstreeks in contact staan met de bodem en dus met vaak vochtige grond. Hierdoor kruipt het vocht in de muren met vervelende gevolgen voor u en voor het proces van vochtbehandeling. Muren waarbij geen vochtwerende materialen bij de bouw ervan zijn gebruikt, hebben een grote kans op vocht.


Wat brengt vochtbestrijding muren op?

Een vochtige muur behandelen is dan ook een investering die op verschillende manieren rendeert. Door het vocht blijven die vochtige muren koud en een gevolg hiervan is dat de stookkosten hierdoor omhoog zullen gaan. Door vochtige muren is het vochtgehalte in de lucht immers hoog en ongezond. Het vraagt veel meer energieverbruik om vochtige lucht op te warmen in vergelijking met droge lucht. U zult enkel daardoor al meer moeten verwarmen om een ideale temperatuur in uw huis te krijgen. Daarnaast zullen in uw leefomgeving door de vochtbestrijding muren ook een stuk gezonder zijn. Vocht is immers een van de bekendste oorzaken van schimmels en ongedierte, maar heeft ook invloed op de gezondheid van de mens. Voor uw eigen gezondheid, maar ook voor uw energierekening is het dan ook belangrijk vocht en schimmels in huis te verwijderen.


Vocht aanpakken?

Een bouwdroger kan u helpen met de verwijdering van vocht. Vocht in een muur behandelen wil zeggen dat het vocht zal als het ware onttrokken worden uit lucht en bouwmaterialen. Met de huidige isolatie, is het immers vaak erg moeilijk, zoniet onmogelijk, om uw bouw natuurlijk te drogen, waardoor de kans bestaat dat u ooit het vocht in uw muren moet bestrijden. Laat u in ieder geval door ALL-RENTING adviseren die het probleem ten gronde oplost zodat het vocht voorgoed wegblijft en u gezond in uw huis kunt wonen.


Vochtbestrijding in huis & vochtproblemen aanpakken?

Een nieuwbouwwoning kan last hebben van een vochtprobleem. Door de hedendaagse strenge isolatienormen is het natuurlijk drogen van een niewbouwwoning een utopie geworden. Een gemiddelde wonig bevat ongeveer 5000 liter bouwvocht dat van onder andere metselwerken, pleister en chape of ondervloeren afkomstig is. Voor 1 m² bezetting wordt bijvoorbeeld ongeveer 8 liter water gebruikt. Wat aan de binnenkant van de isolatie zit, moet langs binnen uitdrogen. Maar ook oudere huizen kunnen last hebben van vochtproblemen, in de badkamer bijvoorbeeld. Gelukkig is er met een bouwdroger van ALL-RENTING eenvoudig iets aan te doen. Een bouwdroger van ALL-RENTING kan tot 158 liter vocht op 1 dag uit uw woning halen en dit op een 100% natuurlijke manier. 


Vochtigheid in huis

Overtollig vocht in nieuwbouwhuizen ontstaat bijvoorbeeld doordat het huis niet voldoende is gelucht tijdens de bouw. Hierdoor bestaat de kans op schimmel op muren al na 14 dagen. Daarom is vocht bestrijden niet altijd even eenvoudig. Vochtproblemen oplossen hoeft geen moeite te kosten, als u maar een goede bouwdroger gebruikt - al dan niet in combinatie met ventilatoren en verwarming. Ventilatoren zorgen voor een betere verdamping en een betere droging in hoeken en kanten. Wanneer u echter al schimmelvorming heeft, is dit ten stelligste af te raden. Een ventilator blaast immers schimmelsporen in het rond waardoor uw huis binnen de kortste vol schimmel staan. U ziet waarom goed advies van zeer groot belang is bij vochtigheid in uw huis.


Weg vochtprobleem!

Vochtproblemen oplossen is makkelijker dan u misschien denkt. U kunt namelijk met een professionele bouwdroger van ALL-RENTING eenvoudig en snel het vocht uit uw huis laten verdwijnen, waardoor u een ruimte kunt schilderen of behangen. Concreet: een verse bezetting die op een droge muur geplaatst wordt, is met een bouwdroger in 14 dagen kurkdroog en mag dan onmiddellijk geschilderd of behangen worden. Zonder bouwdroger zou u 1 jaar moeten wachten. Ook wanneer het niet om een nieuwbouwwoning gaat.


Een bouwdroger huren bij ALL-RENTING betekent:

Efficiënt vocht aanpakken;
Betaalbare kwaliteit;
Haalt overtollig vocht uit de lucht waardoor vochtproblemen verdwijnen;
Kan het huis van vocht ontdoen na brand of waterschade;
Droogt het huis snel waardoor schimmels geen kans krijgen;
Gedaan met schimmels, vochtplekken en andere vochtproblemen in de kelder;
Gezondere lucht in de kelderruimte;
Tegengaan van de muffe keldergeur;
Effectieve vochtbestrijding;
De lucht in uw woning gezonder maken;
...


Het advies en de service die u nodig heeft!

ALL-RENTING is gespecialiseerd in verhuur bouwdrogers, verhuur ventilatoren en verhuur warmeluchtkanonnen. Bovendien staat ALL-RENTING altijd klaar om u professioneel advies te verstrekken. Kwaliteit, advies en service is het paradepaardje van ALL-RENTING.